VERDENSOMSPÆNDENDE DEMONSTRATION I MOD ALLE FJENDTLIGHEDER

E-SMART BannerE-SMART Banner

Pressemeddelelse


VERDENSOMSPÆNDENDE DEMONSTRATION I MOD ALLE FJENDTLIGHEDER

Eritreanere i hele Europa er forfærdede og rasende over de seneste beskyldninger af FN’s såkaldte undersøgelseskommission for menneskerettigheder. De løgnagtige beskyldningerne er et angreb på folket og landet og derfor vil tusinder af Eritreanere demonstrere foran FN bygningen i Geneva mandag d. 22. Juni 2015.

FN’s undersøgelseskommission for menneskerettigheder i Eritrea som ledes af Australske Mike Smith, Victor Dankwa fra Ghana og Sheila B. Keetharuth fra Mauretanien har aldrig nydt accept fra Eritrea’s side, grundet at flere af kommissionens ledende medlemmernes i deres tidligere virke åbent har advokeret for regimeskifte i Eritrea. Denne kommissions sammensætning af individer samt uansvarlige og uetiske praksis bærer med alt tydelighed præg af, at nå frem til forudbestemte konklusioner med mål om at dæmonisere og isolere Eritrea. Det er også tilfældet i den 500 siders rapport som kommissionen for nyligt har præsenteret. Rapporten er fyldt med grundløse og falske påstande og en absurd konklusion om at Eritrea muligvis er skyldig i forbrydelser i mod menneskeheden.

De anklagede aktører i Eritrea er i følge kommissionens rapport; militæret, sikkerhedstjenesten, politiet, forsvarsministeriet informationsministeriet, justitsministeriet, PFDJ, præsidentens stab og præsidenten.

Uden nogen former for skam præsenterede kommissionen rapporten og dens alvorlige beskyldninger og konklusion i samme åndedræt med at de indrømmede, at de rent faktisk aldrig havde besøgt Eritrea. De kender altså ikke til landet og har derfor baseret samtlige beskyldninger på baggrund af 550 unavngivne flygtninge med angivelige Eritreanske baggrunde i Etiopien og Djibouti; to lande med mildest talt anstrengte forhold til Eritrea.

Undersøgelseskommissionen påstod, at grunden til at man har gjort brug af anonyme kilder er fordi, at mange potentielle vidner som bor udenfor Eritrea er bange for at give deres vidneudsagn. Dette til trods for, at kommissionen valgte at ignorere hundredevis af frivillige informanter, som bestod af medlemmer af den Eritreanske Diaspora som havde stillet sig til rådighed overfor kommissionen.

Eritreanere i hele verden er forfærdede over de vandvittige beskyldninger. Det har ledt til at tusinder af Eritreanere fra hele Europa har valgt at organisere en demonstration i Geneva foran FN kontoret d. 22. Juni. Eritrea ønsker blot at få lov til at føre sin genopbygningspolitik af landet i ro og mag, at få respekteret sin suverænitet som selvstændig nation ved at det internationale samfund lægger pres på at Etiopien respekterer den internationale domstols afgørelse om grænsen fra 2002 og at FN løfter de ulovlige og uretfærdige sanktioner i mod Eritrea.

Denne demonstration vil klart og åbent demonstrere overfor omverdenen, at undersøgelseskommissionens beskyldninger imod Eritrea er åbenlyse løgne og at det Eritreanske folk står sammen i forsvaret af deres land, deres regering og deres præsident.

D. 15. Juni 2015